Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer om de cookies vi använder och hur du hanterar dem.

Nyheten publicerad: den 20 maj 2015

Uppfräschad lärka kvittrar igen

På Berwalds förskola i Gottsunda är Skolfastigheter snart klara med en omfattande renovering av lokalerna och flera energibesparande åtgärder.

Fyra avdelningar är klara; Måsen, Tärnan, Lärkan och Albatrossen. När den sista etappen är klar under våren kan förskolan stoltsera med en rad energiförbättrande åtgärder; treglasfönster, tilläggsisolerade väggar och tak, LED-belysning invändigt och utvändigt och närvarostyrd belysning på toaletterna. Inomhusklimatet förbättras av till- och frånluft i takhöjd istället för tilluft längs golvet för att slippa kalla golv och personalen får bättre överblick i lokalen genom fler fönster invändigt.

Utöver glädjen över att vistas i fräscha lokaler igen, är möjligheten till att kunna skilja på groventré och kapprum, något personalen uppskattar särskilt.

- Generellt kan man säga att vi har anpassat förskolan bättre för de som faktiskt vistas i lokalerna och försökt att tänka nytt och inte fastna i hur vi har löst tidigare projekt, säger Mathz Ångman, förvaltare på Skolfastigheter. 

Färgglada detaljer i kapprummen på nyrenoverade Berwalds förskola

Färgglada skoställ i kapprummen.

Nyrenoverad förskola, diskbänkar i två nivåer

Diskbänkar i två nivåer.

Mattorna är uppvikta mot väggen för att undvika lister med smuts och fukt från våttorkning

Alla golvmattor är uppvikta mot väggen för att hindra att smuts och fukt från våttorkning tränger in i listen.