Bild på ny basketplan och konstverk på Gränbyskolans skolgård

På fredagseftermiddagen den 18 augusti lämnade Skolfastigheter över en inflyttningspresent till verksamheten på Gränbyskolan i form av en rullande bur fylld med nya bandyklubbor, pingisrackets och basketbollar.

- Vi är glada att vi har fått en sådan jättefin skolgård. Det är mycket elever på den både på raster under skoltid och efteråt. Särskilt basketplanen är populär, säger Johanna Lindqvist, rektor på Gränbyskolan.

Det är mycket som har förändrats i Gränbyskolans utemiljö: Vegetation, markytor och belysning har anpassats för att skapa en mer öppen och ljus känsla. Väggar kring skolgården är utsmyckade med konstverk för att öka trivseln och det finns nu fler bekvämligheter i form av bänkar och sittytor. Möjligheterna till lek och rörelse har också ökat genom nya pingisbord, en nyanlagd basketplan och en multisportbana med mindre fotbollsmål.

Gränbyskolans nya allaktivitetshus är ett annat välkommet tillskott och har vuxit fram parallellt med den nya skolgården. Allaktivitetshuset är byggt på platsen för det gamla biblioteket i huvudbyggnaden och möjliggör nu olika slags inomhusaktiviteter för både skolans elever och det lokala föreningslivet i området.

Läs mer i pressmeddelandet Ny skolgård och allaktivitetshus välkomnas på Gränbyskolan

Läs tidigare nyhet om Gränby konstgräsplan.