Tidslinje

 1. Utredning/förstudie

  Avslutad
 2. Förslagshandling

  Avslutad
 3. Projektering

  Avslutad
 4. Produktion

  Preliminärt slutdatum

Kontakt

Adress:
Valthornsvägen 21, 756 50 Uppsala

Mer om bygget av nya Gottsundaskolan

Nya Gottsundaskolan byggs på tomten där den tidigare sporthallen Boll & Boule stod och bygget omfattar även en kombinerad fullstor idrottshall, fritidsklubb, bibliotek och en danslokal. Delar av anläggningen kommer efter skoltid att vara tillgänglig att boka av lokala föreningar i Gottsunda.

Skolan byggs för en kapacitet om 720 elever i årskurserna 6-9. Byggnaden kommer att ha ett tillagnings- och leveranskök med matsal, där kapacitet finns att servera 1800 portioner per dag, både till den nya skolans elever och eleverna på närliggande skolan Treklangen. Storleken på den nya anläggningen kommer bli närmare 14 000 kvadratmeter, med tillhörande skolgårdsyta på drygt 16 000 kvadratmeter. 

Hela skolmiljön, inklusive skolgården skapas utifrån ledorden nordisk natur, skandinavisk design och urbanism. Miljön ska ta till vara skolans profil inom idrott och estetiska ämnen och bli en ny och trygg mötesplats i Gottsunda. Skolan uppförs med certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Bildspelet nedan innehåller illustrationer som skapats av byggnadsarkitekten Krook & Tjäder och visar hur nya Gottsundaskolan kommer se ut när den står klar.

Läs senaste nyheten om bygget av nya Gottsundaskolan och allaktivitetshus

Slutspurt pågår i bygget av nya Gottsundaskolan!

(från 23 maj 2024)

Map Data
Map data ©2020 Google
Map DataMap data ©2020 Google
Map data ©2020 Google
This page can't load Google Maps correctly.
Do you own this website?