Tidslinje

 1. Utredning/förstudie

  Avslutad
 2. Förslagshandling

  Avslutad
 3. Projektering

  Preliminärt klart:
 4. Produktion

  Preliminärt datum

Kontakt

Adress:
Valthornsvägen 17, 756 50 Uppsala

Som ett första steg kommer den befintliga sporthallen Boll & Boule att rivas och på platsen uppförs en ny skola med en kombinerad fullstor idrottshall, fritidsklubb, bibliotek och en danslokal. Delar av anläggningen kommer vara öppen för alla Gottsundas invånare och tillgänglig att boka för det lokala föreningslivet.

Skolan byggs för en kapacitet om 720 elever i årskurserna 6-9. Byggnaden kommer att ha ett tillagnings- och leveranskök med matsal, där kapacitet finns att servera 1800 portioner per dag, både till den nya skolans elever och eleverna på närliggande skolan Treklangen. Storleken på den nya anläggningen kommer bli närmare 14 000 kvadratmeter, med tillhörande skolgårdsyta på drygt 16 000 kvadratmeter. 

Hela skolmiljön, inklusive skolgården skapas utifrån ledorden nordisk natur, skandinavisk design och urbanism. Miljön ska ta till vara skolans profil inom idrott och estetiska ämnen och bli en ny och trygg mötesplats i Gottsunda. Skolan uppförs med certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Bildspelet nedan är illustrationer skapade av byggnadsarkitekten Krook & Tjäder och visar hur Gottsundaskolan kan komma att se ut.

Map Data
Map data ©2020 Google
Map DataMap data ©2020 Google
Map data ©2020 Google
This page can't load Google Maps correctly.
Do you own this website?